Online training Bewust moederschap

Persoonlijke groei in je rol als moeder

Online training Bewust moederschap

Deze training is voor moeders die de drive hebben om te leren, om zich persoonlijk te ontwikkelen en te groeien in hun bewust moederschap. Moeders die de durf hebben om ook naar zichzelf te kijken.

Is dit herkenbaar voor je?

 • Ik ben vaak moe, gestrest en heb een korter lontje dan ik zou willen.
 • Ik ervaar de combinatie van gezin, werk en al het andere als ingewikkeld.
 • Mijn kind luistert niet naar me.
 • Ik weet niet altijd wat er in mijn kind omgaat.

Wil jij:

 • Jouw kind zien voorbij gedrag, beeldvorming en je eigen ideeën en ervaringen?
 • Je bewust worden van je eigen gedrag en communicatie in de interactie met je kind?
 • Bewust moederschap ontwikkelen, zodat er altijd ruimte is voor zelfreflectie en je zowel voor jezelf als voor je kind bewustere keuzes maakt?
 • Als moeder meer vaardigheden ontwikkelen voor het begeleiden van je kind?
 • Verder groeien op het gebied van persoonlijke ontwikkeling?

Dan is de online training Bewust moederschap echt iets voor jou

Onze visie op moederschap

De essentie van bewust moederschap is dat opvoeden niet alleen gaat over je kind, maar net zo goed over jezelf. Door jouw bewustzijn als ouder te ontwikkelen, kan je kind zichzelf zijn en zich ontwikkelen volgens zijn of haar eigen pad. Hiervoor is het nodig om inzicht te krijgen in je eigen opvoeding, met alles wat je daarvan onbewust doorgeeft aan je kinderen. Daarnaast gaat het erom dat je de emotionele triggers leert herkennen die inherent zijn aan het ouderschap. Die vormen ook weer input voor je eigen ontwikkeling.

Wat is bewust moederschap?

Allemaal willen we de beste ouder zijn die we kunnen zijn. Ook al doen we het met de beste intenties, feit blijft dat we kinderen vaak onze wil opleggen, waardoor het kind niet zichzelf kan zijn. De oorzaak is dan ook niet een gebrek aan liefde, maar eerder een gebrek aan bewustzijn: we zijn ons niet altijd bewust van de dynamiek in de relatie met onze kinderen. Daarom kijkt bewust moederschap verder dan het creëren van positieve interacties, het geven van complimenten, time-outs of beloningen. In plaats daarvan gaat het over de diepere aspecten van de relatie tussen ouder en kind.

Wat leer je?

De onbewuste moeder is de moeder die wordt geleid door angst, die zijn eigen ideeën en ervaringen projecteert op het kind. Bewust moederschap draait om bewustwording. Pas wanneer je weet wie je bent, hoe je reageert op bepaalde triggers en wat voor type opvoeder je wilt zijn, heb je de ruimte om je in jouw kind te verdiepen. En om te onderzoeken en begrijpen wat hij of zij echt van je nodig heeft.

Kinderen zijn onderdeel van een (familie)systeem. We staan uitgebreid stil bij deze systemische wetmatigheden, die misschien niet zichtbaar zijn, maar altijd merkbare effecten hebben. Inzicht in deze basispatronen zorgt dat je ze voor je kunt laten werken, in plaats van tegen je. Dit helpt je om in een positieve spiraal te komen met je kind. In aanvulling hierop leer je luisteren op meerdere niveaus, geweldloos communiceren en oprecht aanwezig zijn in het leven van je kind. Je krijgt hiervoor concrete handvatten mee.

Wat bereik je?

Het resultaat van deze aanpak is dat je leert omgaan met de “problemen” in de wisselwerking met je kinderen. Dat je weet hoe je met jouw kind kunt communiceren en hoe je het kunt ondersteunen, ook wanneer er een trigger voorbijkomt. Verder helpen de principes van bewust moederschap je om gelukkiger en succesvoller te zijn in de opvoeding.

Programma

Tijdens trainingsdagen gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag:

 • Als moeder (weer) leren luisteren naar je kind
 • Principes van persoonlijk inzicht en je emotionele staat
 • Inzicht in jouw triggers, emotionele drijfveren, waarden en onbewust gedrag
 • Herkennen van patronen van projectie bij jezelf en anderen (bijvoorbeeld leerkrachten)
 • Ik-boodschap en geweldloze communicatie
 • Je eigen weerstand leren herkennen en vertalen naar groei
 • Inzicht in systemische patronen
Intakegesprek

Voor de eerste training vindt er met iedere deelnemer een intakegesprek plaats. Dit gesprek is bedoeld om je beter te leren kennen en om je doelen, uitdagingen en verwachtingen in kaart te brengen. Zo bereiken we met elkaar een optimale samenwerking en interactie tijdens de trainingen.

Trainingsdagen, data en tijdsinvestering

De online training Bewust moederschap bestaat uit 6 sessies, die om de 2 weken plaatsvinden via Zoom. We starten steeds om 20.00 uur en eindigen rond 22.00 uur. Reken op een investering van een uur per week om de voorbereidingsopdrachten te maken.

Voor het beste leereffect bestaat elke trainingsgroep uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Alle trainingsdagen worden geleid door Roderick Timmermans en collega trainer Kidi Jung. Klik hier om meer over Roderick en bewust ouderschap te lezen.

Data en tijdstippen
Groep online start november Groep online start maart
wo 17 november 2021
wo 1 december 2021
wo 15 december 2021
wo 12 januari 2022
wo 26 januari 2022
wo 9 februari 2022
wo 30 maart 2022
wo 13 april 2022
wo 20 april 2022
wo 11 mei 2022
wo 25 mei 2022
wo 8 juni 2022
De investering

Hoeveel wil je betalen?

€ 200 € 275 € 350

Deze prijs is inclusief het intakegesprek en lesmaterialen.

Ook voor kinderen met gedragsproblematiek

De online training Bewust moederschap is ook geschikt voor moeders van kinderen met gedragsproblematiek. Het opvoeden van een kind met gedragsproblemen kan weliswaar extra uitdagingen met zich meebrengen, maar de principes van bewust moederschap zijn hetzelfde.

Digitale leeromgeving

Voor een optimale begeleiding tijdens de training krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving. Hier:

 • ga je aan de slag met de voorbereidingsopdrachten
 • ontvang je feedback van de docent
 • vind je alle informatie, werkmethodes en theorieën die we behandelen tijdens de trainingsdagen
 • heb je zicht op jouw persoonlijke ontwikkeling en groei, afspraken en deadlines
In2coaching Icon Logo

Online training Bewust moederschap samengevat

 • 6 online trainingsmomenten en een intakegesprek
 • Je leert de principes van bewust moederschap toepassen
 • Waardevolle inzichten en vaardigheden die ook breder toepasbaar zijn
 • Jezelf beter leren kennen en verder ontwikkelen
 • Meer verbinding met je kind

Deze training is ook te volgen in de vorm van een e-cursus.

Persoonlijke groei in je rol als moeder

Bewustere keuzes voor jou en je kind

Meer oprechte aanwezigheid, minder automatische piloot

Vaardiger in het begeleiden van je kind

Persoonlijke groei die afstraalt op je kind

Deelnemen / informatie

Wil je meer weten over de online training Bewust moederschap?

Referenties

Suzanne-Theeuwen-In2Coaching
Suzanne Theeuwen
Ondernemer Your Recruitment Professional
Ik heb de training Bewust Moederschap bij Roderick gevolgd. Niet alleen in mijn rol als moeder ben ik gegroeid maar mijn totale persoonlijke ontwikkeling heeft een vlucht genomen tijdens deze training. Enorm waardevol! Doordat de training praktisch ingestoken is kon ik meteen aan de slag met de tips en zag ik ook al snel resultaat. Een absolute aanrader en een cadeau voor jezelf en je gezin!
Kidi-Jung-In2Coaching
Kidi Jung
Coach
Heel fijne inzichten om mijzelf als moeder beter te "zien". Het heeft mij geholpen om mijn aanpak in de opvoeding tegen het licht te houden en mijzelf onder de loep te nemen in plaats van onze kinderen. Daarmee heb ik voor mijzelf (en zeker ook voor de kinderen) meer ruimte en vrijheid gecreëerd.
Cathelijne Doerrleben - In2Coaching
Cathelijne Doerrleben
Leerkracht
Het is een cadeau wat ik mij en mijn gezin heb gegeven door mee te doen. Ik was best sceptisch toen ik hiermee begon, maar ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb door deze cursus echt een moment genomen om weer naar mijn kinderen en mezelf te kijken. Sinds de cursus sta ik echt meer in het moment met ze. Ik heb nog leukere gesprekken, ik zie nog meer met en van ze en de knuffels zijn intenser.

FAQ

Er hoeft niks mis te zijn in de opvoeding om te kunnen werken aan bewust moederschap. Je kan het vergelijken met een onderhoudsbeurt aan je auto. Alles wat je aandacht geeft groeit en wat je geen aandacht geeft wordt minder. Door de training ontwikkel je nieuwe vaardigheden die het opvoeden makkelijker maken en breng je verdieping aan in de relatie met je kind en in jezelf. Bewust moederschap gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het vraagt oefening. Enkel de kleine bewuste momenten, zorgen al voor grote stappen in de verbinding met je kind. Elke stap brengt je exponentieel dichterbij je kind’s hart.
Dat kan. Wat wij van een aantal moeders terug hebben gekregen is dat ze het in eerste instantie niet zaten te wachten om hun ervaringen te delen met andere moeders. Maar eenmaal in de training vonden ze het fijn om te delen en ook van andere moeders ervaringen terug te horen.

Tijdens de online training wisselen we gericht en bewust informatie uit omdat de tijd beperkt is. De gelegenheid om ervaringen te delen is plenair onder leiding van de trainer en in de breakout rooms doe je opdrachten en deel je ervaringen met andere moeders.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor 1-op-1 coaching of alleen aan de slag met de e-cursus Bewust moederschap om te werken aan Bewust moederschap.
Stuur een mail naar info@in2coaching.nl met een verzoek van dagen en tijdstippen die jou wel uitkomen. Het kan namelijk zijn dat er al eerder een nieuwe groep wordt gestart en rekening kan worden gehouden met jouw wensen.
Jazeker, neem dan contact op. Zo kan ik met je meekijken wat het beste bij jouw vraag aansluit.
Voor de training kan je kiezen uit drie bedragen. Je mag zelf kiezen welk bedrag je wilt betalen. De gedachte hierachter is om de training ook toegankelijk te maken voor ouders die bijvoorbeeld door de zorg van kinderen met gedragsproblematiek minder geld te besteden hebben.
Ja, moeders met kinderen met autisme hebben reeds deelgenomen. Roderick kan hier vanuit eigen ervaring goed op aansluiten en ook verdieping in aanbrengen.
Hieronder vind je enkele ervaringen van moeders terug en wij kunnen je ook in contact brengen met een moeder die haar ervaring met je wil delen. Wil je dit? Mail mij dan op info@in2coaching.nl .

De gemiddelde beoordeling van de (online) training is een 9.

- Heel waardevol cadeau voor mezelf en mijn gezin

- We hebben nu een gemeenschappelijk taal in huis, met mijn partner. Hij heeft de online training ook gedaan. Bijvoorbeeld dat mijn man mij helpt herinneren: ”wiens agenda is het?”

- Ik was eerst sceptisch, maar ik leer elke week weer nieuwe dingen terwijl ik ook moe ben van alle drukte en werk

- Ik ben nu bewuster bezig met opvoeden en kijk hoe ik reageer en of ik ook anders kan reageren. Soms ook emotioneel omdat er dingen boven kwamen. Maar het voelde veilig en brengt me ook verder.

- Super interessant, de training is echt een cadeautje. Ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben bewust geworden dat ik nog op veel ouderschapsthema’s onbewust ben.

- Heel knap hoe de trainer iedereen persoonlijke feedback geeft en elke keer weer wat mee kan geven. Het heeft mij meer persoonlijk inzicht gegeven. Ik heb het er ook heel veel over met andere ouders en vind eigenlijk dat alle ouders dit zouden moeten doen.

- Ik heb geleerd van de andere moeders, maar voor mij was de persoonlijke feedback het meest waardevol.

- Heel fijne inzichten om mijzelf als moeder beter te "zien". Het heeft mij geholpen om mijn aanpak in de opvoeding tegen het licht te houden en mijzelf onder de loep te nemen in plaats van onze kinderen. Daarmee heb ik voor mijzelf (en zeker ook voor de kinderen) meer ruimte en vrijheid gecreëerd.

- Ik heb de training Bewust Moederschap bij Roderick gevolgd. Niet alleen in mijn rol als moeder ben ik gegroeid maar mijn totale persoonlijke ontwikkeling heeft een vlucht genomen tijdens deze training. Enorm waardevol! Doordat de training praktisch ingestoken is kon ik meteen aan de slag met de tips en zag ik ook al snel resultaat. Een absolute aanrader en een cadeau voor jezelf en je gezin!

- Ik vond de gespreksblokkades heel leerzaam.

- Van iedere trainingsdag heb ik wat opgestoken. Wat voor mij echt verschil is gaan maken is vanuit de ik-boodschap communiceren.

- Wat me heeft heel erg help is dat ik stil sta met wiens agenda ik bezig ben en stilsta wat ik inzet richting mijn kinderen.

- Alle onderwerpen hebben mij energie gegeven en vond ik interessant. De onderwerpen van de eerste drie dagen kon ik gelijk toepassen. Dat vond ik heel fijn. De laatste drie hebben meer tijd nodig. Ik merk dat ik nu echt meer naar de meisjes kijk en luister. Veel minder mijn agenda en mijn wil doorduw. Ik merk dat we zorgen dat we meer vrije tijd hebben met de meisjes en dat ik en mij partner dan doen wat zij willen. In je pyjama met het lego spelen? Leuk! En daardoor is er meer rust in huis en zijn de mini-meltdowns heel veel minder. Bij ons allemaal. Maar eerlijk is eerlijk, blijft het ook echt nog een aandachtspunt. Maar we zien het verschil bij ons allemaal en daar worden we wel heel blij van.
Dit zijn enkele reacties van moeders wat zij het meest waardevol vonden en wat het hen heeft opgeleverd.

- Heel knap hoe de trainer iedereen persoonlijke feedback geeft en elke keer weer wat mee kan geven. Het heeft mij meer persoonlijk inzicht gegeven. Ik heb het er ook heel veel over met andere ouders en vind eigenlijk dat alle ouders dit zouden moeten doen.

- Ik heb geleerd van de andere moeders, maar voor mij was de persoonlijke feedback het meest waardevol. Ik vond de gespreksblokkades zeer leerzaam.

- Van iedere trainingsdag heb ik wat opgestoken. Wat voor mij echt verschil is gaan maken is vanuit de ik-boodschap communiceren.

- Wat me heeft heel erg help is dat ik stil sta met wiens agenda ik bezig ben en stilsta wat ik inzet richting mijn kinderen. - Heel fijne inzichten om mijzelf als moeder beter te "zien". Het heeft mij geholpen om mijn aanpak in de opvoeding tegen het licht te houden en mijzelf onder de loep te nemen in plaats van onze kinderen. Daarmee heb ik voor mijzelf (en zeker ook voor de kinderen) meer ruimte en vrijheid gecreëerd.

- Ik heb de training Bewust Moederschap bij Roderick gevolgd. Niet alleen in mijn rol als moeder ben ik gegroeid maar mijn totale persoonlijke ontwikkeling heeft een vlucht genomen tijdens deze training. Enorm waardevol! Doordat de training praktisch ingestoken is kon ik meteen aan de slag met de tips en zag ik ook al snel resultaat. Een absolute aanrader en een cadeau voor jezelf en je gezin!

- We hebben nu een gemeenschappelijk taal in huis, met mijn partner. Hij heeft de online training ook gedaan. Bijvoorbeeld dat mijn man mij helpt herinneren: ”wiens agenda is het?”

- Het is een cadeau wat ik mij en mijn gezin heb gegeven om mee te doen aan de training Bewust moederschap. Ik was best sceptisch toen ik hiermee begon, maar ik ben zo blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb door deze cursus echt een moment genomen om weer goed om me heen te kijken en te luisteren. En dat is soms confronterend, maar nodig om te groeien. Want dat is wat ik wilde doen en dan mag ik ook het niet leuke stuk omarmen. Ik heb niet alleen naar mijzelf en mijn eigen achtergrond gekeken, maar ook naar mijn twee dochters op een andere manier. Wat een feest! Sinds ik deze cursus heb gedaan, sta ik echt meer in het moment met ze. Ik heb nog leukere gesprekken, ik zie nog meer met en van ze en de knuffels zijn intenser.

- Ik ben nu bewuster bezig met opvoeden en kijk hoe ik reageer en of ik ook anders kan reageren. Soms ook emotioneel omdat er dingen boven kwamen. Maar het voelde veilig en brengt me ook verder.

- Super interessant, de training is echt een cadeautje. Ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben bewust geworden dat ik nog op veel ouderschapsthema’s onbewust ben.

Klopt, het internet staat vol met informatie over ouderschap. De kans bestaat dat je al veel gezien/gelezen en geluisterd hebt. De kans is groot dat je verdrinkt in de hoeveelheid informatie en keuzes waardoor je gedrag richting je kinderen niet echt verandert.

Wees eens eerlijk, welke stappen heb je daadwerkelijk geïmplementeerd door het lezen van al die blogs en het kijken naar al die filmpjes?

In dit unieke traject behandelen we essentiële onderwerpen, ontvang je persoonlijke feedback en is er ruimte om je eigen casussen in te brengen. Allemaal gericht om de opvoeding anders en bewuster te kunnen doen. En dat stap-voor-stap.

Gedurende 12 weken begeleid ik je in een kleine groep en 1-op-1 online, zodat je daadwerkelijk stappen maakt.
Is er iets onduidelijk of wil je gewoon extra informatie? Mail mij dan op info@in2coaching.nl. Leuk om iets van je te horen!

Inschrijven

Meer informatie?

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing