Online training Bewust vaderschap

Persoonlijke groei in je rol als vader

Online training Bewust vaderschap

 

Deze training is voor vaders die de drive hebben om te leren, om zich persoonlijk te ontwikkelen en te groeien in hun bewust vaderschap. Vaders die de durf hebben om ook naar zichzelf te kijken.

Is dit herkenbaar voor je?

  • Ik ben vaak moe, gestrest en heb een korter lontje dan ik zou willen.
  • Ik ervaar de combinatie van gezin, werk en al het andere als ingewikkeld.
  • Mijn kind luistert niet naar me.
  • Ik weet niet altijd wat er in mijn kind omgaat.

Wil jij:

 • Jouw kind zien voorbij gedrag, beeldvorming en je eigen ideeën en ervaringen?
 • Je bewust worden van je eigen gedrag en communicatie in de interactie met je kind?
 • Bewust vaderschap ontwikkelen, zodat er altijd ruimte is voor zelfreflectie en je zowel voor jezelf als voor je kind bewustere keuzes maakt?
 • Als vader meer vaardigheden ontwikkelen voor het begeleiden van je kind?
 • Verder groeien op het gebied van persoonlijke ontwikkeling?

Dan is de online training Bewust vaderschap echt iets voor jou

Onze visie op vaderschap

De essentie van bewust vaderschap is dat opvoeden niet alleen gaat over je kind, maar net zo goed over jezelf. Door jouw bewustzijn als ouder te ontwikkelen, kan je kind zichzelf zijn en zich ontwikkelen volgens zijn of haar eigen pad. Hiervoor is het nodig om inzicht te krijgen in je eigen opvoeding, met alles wat je daarvan onbewust doorgeeft aan je kinderen. Daarnaast gaat het erom dat je de emotionele triggers leert herkennen die inherent zijn aan het ouderschap. Die vormen ook weer input voor je eigen ontwikkeling.

Wat is bewust vaderschap?

Allemaal willen we de beste ouder zijn die we kunnen zijn. Ook al doen we het met de beste intenties, feit blijft dat we kinderen vaak onze wil opleggen, waardoor het kind niet zichzelf kan zijn. De oorzaak is dan ook niet een gebrek aan liefde, maar eerder een gebrek aan bewustzijn: we zijn ons niet altijd bewust van de dynamiek in de relatie met onze kinderen. Daarom kijkt bewust vaderschap verder dan het creëren van positieve interacties, het geven van complimenten, time-outs of beloningen. In plaats daarvan gaat het over de diepere aspecten van de relatie tussen ouder en kind.

Wat leer je?

De onbewuste vader is de vader die wordt geleid door angst, die zijn eigen ideeën en ervaringen projecteert op het kind. Bewust vaderschap draait om bewustwording. Pas wanneer je weet wie je bent, hoe je reageert op bepaalde triggers en wat voor type opvoeder je wilt zijn, heb je de ruimte om je in jouw kind te verdiepen. En om te onderzoeken en begrijpen wat hij of zij echt van je nodig heeft.

Kinderen zijn onderdeel van een (familie)systeem. We staan uitgebreid stil bij deze systemische wetmatigheden, die misschien niet zichtbaar zijn, maar altijd merkbare effecten hebben. Inzicht in deze basispatronen zorgt dat je ze voor je kunt laten werken, in plaats van tegen je. Dit helpt je om in een positieve spiraal te komen met je kind. In aanvulling hierop leer je luisteren op meerdere niveaus, geweldloos communiceren en oprecht aanwezig zijn in het leven van je kind. Je krijgt hiervoor concrete handvatten mee.

Echt boven verwachting door de concrete handvatten waarmee ik de volgende dag direct al resultaat zag.
Joost van Eijck

 

Wat bereik je?

Het resultaat van deze aanpak is dat je leert omgaan met de “problemen” in de wisselwerking met je kinderen. Dat je weet hoe je met jouw kind kunt communiceren en hoe je het kunt ondersteunen, ook wanneer er een trigger voorbijkomt. Verder helpen de principes van bewust vaderschap je om gelukkiger en succesvoller te zijn in de opvoeding.

Programma

Tijdens trainingsdagen gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag:

 • Als vader (weer) leren luisteren naar je kind
 • Principes van persoonlijk inzicht en je emotionele staat
 • Inzicht in jouw triggers, emotionele drijfveren, waarden en onbewust gedrag
 • Herkennen van patronen van projectie bij jezelf en anderen (bijvoorbeeld leerkrachten)
 • Ik-boodschap en geweldloze communicatie
 • Je eigen weerstand leren herkennen en vertalen naar groei
 • Inzicht in systemische patronen
Intakegesprek

Voor de eerste training vindt er met iedere deelnemer een intakegesprek plaats. Dit gesprek is bedoeld om je beter te leren kennen en om je doelen, uitdagingen en verwachtingen in kaart te brengen. Zo bereiken we met elkaar een optimale samenwerking en interactie tijdens de trainingen.

Trainingsdagen, data en tijdsinvestering

De online training Bewust vaderschap bestaat uit 6 sessies, die om de 2 weken plaatsvinden via Zoom. We starten steeds om 20.00 uur en eindigen rond 22.00 uur. Reken op een investering van een uur per week om de voorbereidingsopdrachten te maken.

Voor het beste leereffect bestaat elke trainingsgroep uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Alle trainingsdagen worden geleid door Roderick Timmermans. Klik hier om meer over Roderick en bewust vaderschap te lezen.

Data en tijdstippen

Groep online start september
ma 12 september 2022
ma 26 september 2022
ma 10 oktober 2022
ma 17 oktober 2022
ma 7 november 2022
ma 21 november 2022

De investering

De investering voor deze opleiding bedraagt € 299 excl. BTW. Dit bedrag is inclusief: intake, feedback op voorbereidingsopdrachten, een In2Coaching certificaat en toegang tot de digitale leeromgeving In2Learning.

Ook voor kinderen met gedragsproblematiek

De online training Bewust vaderschap is ook geschikt voor vaders van kinderen met gedragsproblematiek. Het opvoeden van een kind met gedragsproblemen kan weliswaar extra uitdagingen met zich meebrengen, maar de principes van bewust vaderschap zijn hetzelfde.

Digitale leeromgeving

Voor een optimale begeleiding tijdens de training krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving. Hier:

 • ga je aan de slag met de voorbereidingsopdrachten
 • ontvang je feedback van de docent
 • vind je alle informatie, werkmethodes en theorieën die we behandelen tijdens de trainingsdagen
 • heb je zicht op jouw persoonlijke ontwikkeling en groei, afspraken en deadlines
In2coaching Icon Logo

Online training Bewust vaderschap samengevat

 • 6 online trainingsmomenten en een intakegesprek
 • Je leert de principes van bewust vaderschap toepassen
 • Waardevolle inzichten en vaardigheden die ook breder toepasbaar zijn
 • Jezelf beter leren kennen en verder ontwikkelen
 • Meer verbinding met je kind

Deze training is ook offline te volgen of in de vorm van een e-cursus.

Persoonlijke groei in je rol als vader

Bewustere keuzes voor jou en je kind

Meer oprechte aanwezigheid, minder automatische piloot

Vaardiger in het begeleiden van je kind

Persoonlijke groei die afstraalt op je kind

Deelnemen / informatie

Wil je meer weten over de online training Bewust vaderschap?

Referenties

In2coaching Referentie Ozgur Dogan Gem Rotterdam
Özgür Dogan
Strategisch Adviseur Quality Assurance
Bewust vaderschap, raakt je, zet je in beweging, en je ziet en voelt dagelijks je inzet terug in de connectie met je kinderen.
format voor referenties
Matthijs Wink
Interim Integrator Scale up | Lean
In2coaching ludo huisman
Ludo Huisman
Partner Tender people
Werken aan het belangrijkste wat er is. Het maakt mij een bewustere en rustigere vader.
In2Coaching Guido Sip
Guido Sip
CCO Greenhouse datacenters
Door Roderick heb ik meer inzicht gekregen in mijn gedrag als vader en ben ik erachter gekomen hoe ik als vader wil zijn.
Bas van Vliet In2Coaching
Bas van Vliet
Informatiemanager MedicalPHIT
Inzicht in mijn eigen denken en doen, mijn drijfveren en wat ik heb meegekregen vanuit mijn familie. Roderick weet theorie heel goed te vertalen in praktisch handelen ondersteunt met heel veel herkenbare situaties uit eigen ervaring! Een aanrader voor elke vader (en moeder).
Sieto
Vooraf had ik wat aarzeling om in een groep met andere, onbekende, mannen mijn verhalen te delen. Dit bleek echter juist verhelderend en leuk! Roderick weet exact waar hij over praat en heeft een belangrijke bijdrage geleverd om de relatie met mijn kinderen beter te maken. Inmiddels begrijpen we elkaar beter en hebben we vooral meer plezier samen!
doron arieli in2coaching
Doron Ariëli
Bewust vaderschap heeft me inzicht gegeven in mijn eigen gedrag naar mijn zoon toe en mij de middelen gegeven om de band met elkaar te versterken. De weg van verbinding zoeken met elkaar is er soms één met hobbels en kuilen, maar ook hier leveren wegwerkzaamheden resultaat op. De beloning van verbinding ervaren, is iedere inspanning waard!
Gerwin
Bewust Vaderschap heeft mij in staat gesteld om in de omgang met mijn kinderen bewust te worden ‘of ik met de “agenda (of behoefte)” van mijn kind of mezelf bezig ben. Door de “agenda” van mijn kinderen beter te zien ontstaat er meer verbinding en mooie momenten!”
roderick akkerman in2coaching
Roderick Akkerman
Senior Project Lead | Count&Cooper
christian schildbach in2coaching
Christian Schildbach
Managing Director STAWAG Energie
De Bewust vaderschap sessies met Roderick hebben er echter voor gezorgd dat ik niet alleen anders naar mijn kinderen ben gaan kijken, maar ook naar mijn eigen gedrag. Sinds ik aan de slag ben gegaan met mijn eigen gedrag en communicatie, is de dynamiek in huis veranderd. Mijn kinderen vertellen meer vanuit zichzelf, er zijn veel minder confrontaties en is er meer verbinding met mijn kinderen. De training is een aanrader voor iedere vader!

FAQ

Er hoeft niks mis te zijn in de opvoeding om te kunnen werken aan bewust vaderschap. Je kan het vergelijken met een onderhoudsbeurt aan je auto. Alles wat je aandacht geeft groeit en wat je geen aandacht geeft wordt minder. Door de training ontwikkel je nieuwe vaardigheden die het opvoeden makkelijker maken en breng je verdieping aan in de relatie met je kind en in jezelf. Bewust vaderschap gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het vraagt oefening. Enkel de kleine bewuste momenten, zorgen al voor grote stappen in de verbinding met je kind. Elke stap brengt je exponentieel dichterbij je kind’s hart.
Dat kan. Wat wij van een aantal vaders terug hebben gekregen is dat ze het in eerste instantie niet zaten te wachten om hun ervaringen te delen met andere vaders. Maar eenmaal in de training vonden ze het fijn om te delen en ook van andere vaders ervaringen terug te horen.

Tijdens de online training wisselen we gericht en bewust informatie uit omdat de tijd beperkt is. De gelegenheid om ervaringen te delen is plenair onder leiding van de trainer en in de breakout rooms doe je opdrachten en deel je ervaringen met andere vaders.

Natuurlijk kan je ook kiezen voor 1-op-1 coaching of alleen aan de slag met de E-cursus Bewust vaderschap om te werken aan Bewust vaderschap.
Stuur een mail naar info@in2coaching.nl met een verzoek van dagen en tijdstippen die jou wel uitkomen. Het kan namelijk zijn dat er al eerder een nieuwe groep wordt gestart en rekening kan worden gehouden met jouw wensen.
Jazeker, neem dan contact op. Zo kan ik met je meekijken wat het beste bij jouw vraag aansluit.
Ja, vaders met kinderen met autisme hebben reeds deelgenomen. Roderick kan hier vanuit eigen ervaring goed op aansluiten en ook verdieping in aanbrengen.
Hieronder vind je enkele ervaringen van andere vaders terug en wij kunnen je ook in contact brengen met een vader die zijn ervaring met je wil delen. Wil je dit? Mail mij dan op info@in2coaching.nl.

De gemiddelde beoordeling van de (online) training is een 9.

Ik heb deelgenomen aan de online training Bewust Vaderschap en dat heeft me zeer geraakt in hoe ik met mijn kinderen omga. In zeer korte tijd heeft Roderick me vanuit de theorie, praktische toepasbare handvaten geboden, maar ook (maatwerk) persoonlijke inzichten. Dit krijg je niet in een ander traject mee, bewust vaderschap, raakt je, zet je in beweging, en je ziet en voelt dag dagelijks je inzet terug in de connectie met je kinderen. Ik adviseer iedereen om hier tijd voor te maken en je hiervoor op te geven.

Zeer leerzaam en absoluut een aanvulling op de kennis die ik had.

Super dat ik mee kon doen met deze cursus bewust vaderschap. In een groep met andere vaders ervaringen delen, leren van elkaar, nieuwe inzichten opdoen, zien wat je eigen inbreng is in de interactie met je kinderen, hoe je eigen opvoeding daar een rol in speelt en hoe je daar verandering in kunt brengen. Het mooie aan deze cursus is de groep vaders samen, verschillend en toch veel overeenkomsten. De ervaring van Roderick, de theorie met voorbeelden uit zijn eigen leven, maakt het een goede combinatie.

Zeer waardevol om stil te staan bij je eigen gedrag en het effect daarvan op de verbinding met je kinderen. Ik ervaar meer diepgang en liefde op de momenten dat ik me bewust richt op de emoties en onderliggende behoefte van mijn kinderen.

De training bewust vaderschap heeft mij inzicht gegeven in hoe ik zelf als vader ben, maar nog meer over hoe ik dingen heb ervaren als kind waar ik mij nooit bewust van ben geweest. Nu ik dit weet kan ik daarmee aan de slag om voor mijzelf te bepalen of en hoe ik dit zelf anders wil doen.

Leerzaam, confronterend, inzicht gevend.

Door deze training ben ik nog dichter bij mijn kind komen te staan. Vanuit bewustwording de verbinding aan gaan en zien hoe dit zich uitwerkt in de wisselwerking met mijn zoontje is echt goud. Het brengt mij als vader echt verder, waarmee ik er ook echt voor mijn zoontje kan zijn op een manier dat goed voelt. Ik gun deze ervaring(en) iedere vader!

Een opleiding waarbij je in een aantal stappen wordt meegenomen door je eigen (on-)bewustzijn. Weer meer geleerd over mezelf en vooral hoe we het thuis nog leuker kunnen maken.

De bewust vaderschap training is zeer herkenbaar en erg gericht op de praktijk van het "vaderschap" het geeft duidelijke voorbeelden over gedragingen en gevolgen van handelen. Wat ik ook erg fijn vind en vond is dat er allemaal gelijkgestemden zijn die hetzelfde denken en dezelfde reden voor deelname hebben.

De training heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en bewust gemaakt van bestaande patronen, zowel als vader maar ook als man, manager, collega etc.

Ik heb de training bewust vaderschap gevolgd en heb dit als zeer positief ervaren. Een mooie, interactieve training die denk ik vaders helpt om op het eigen vaderschap te reflecteren maar vooral ook stimuleert om er een gesprek over te voeren. De training verlaagt voor mij de drempel om er ook buiten de training ook eens met andere vaders over in gesprek te gaan.
Dit zijn enkele reacties van vaders wat zij het meest waardevol vonden en wat het hen heeft opgeleverd.

De uitwisseling van ervaringen en het elkaar helpen. Dat je in zo'n korte tijd elkaar vertrouwd en elkaar helpt.

Het was mijn eerste keer coaching in groepsverband. Dat vind ik ook het meest waardevolle. Soms wat minder energie aan het eind van de dag, dan toch waardevol door de interactie zodat je net iets meer kunt luisteren. Herkenning over en weer; ik-ben-niet-de-enige-gevoel. Uit alle inzichten heb ik wat uitgehaald; ik-boodschap weer goed om scherp te hebben, passief en actief luisteren en blokkades, blauwdrukgedrag en vooral wat mijn kinderen overnemen of welk gedrag zij inzetten, en bij de drie systemische wetten weer een paar mooie inzichten!

Oog leren hebben/erkennen van de emotie van mijn kinderen en daarop in gaan en niet direct werken aan de oplossing of het willen helpen.

Het bewustzijn van mijn eigen ervaringen als kind en hoe ik dat zelf ook doe als vader.

Ik vond de gespreksblokkades zeer leerzaam.

Van iedere trainingsdag heb ik wat opgestoken. Wat voor mij echt verschil is gaan maken is vanuit de ik-boodschap communiceren. Heel erg mooi om te ervaren hoe dat overkomt bij mijn zoontje. Daarnaast is het stuk projectie natuurlijk ontzettend interessant en voor mij de uitdaging om naar te blijven kijken in het hier en nu.

Dat ik bewust nadenk met wiens agenda ik bezig ben en (wat eerder) nadenk wat ik inzet naar mijn kinderen en de waarom.

Het delen van ervaringen en het samen nadenken over gedragingen. Ook het kijken naar mijn eigen blauwdruk in combinatie met de interactie en communicatie met mijn kinderen was erg leerzaam doch soms confronterend.

De theorie en uitleg in combinatie met het leren van elkaar in groepsverband.

Ik vond dag 1 (wiens agenda) waardevol. Dat is een vraag die ik mezelf te weinig stel als vader. Ook de ik-boodschap heb ik als waardevol ervaren in de zin van dat het bewustzijn heeft vergroot hoe belangrijk het is om goed te praten met je kind.
Klopt, het internet staat vol met informatie over ouderschap. De kans bestaat dat je al veel gezien/gelezen en geluisterd hebt. De kans is groot dat je verdrinkt in de hoeveelheid informatie en keuzes waardoor je gedrag richting je kinderen niet echt verandert.

Wees eens eerlijk, welke stappen heb je daadwerkelijk geïmplementeerd door het lezen van al die blogs en het kijken naar al die filmpjes?

In dit unieke traject behandelen we essentiële onderwerpen, ontvang je persoonlijke feedback en is er ruimte om je eigen casussen in te brengen. Allemaal gericht om de opvoeding anders en bewuster te kunnen doen. En dat stap-voor-stap.

Gedurende 12 weken begeleid ik je in een kleine groep en 1-op-1 online, zodat je daadwerkelijk stappen maakt.
Is er iets onduidelijk of wil je gewoon extra informatie? Mail mij dan op info@in2coaching.nl. Leuk om iets van je te horen!

Meer informatie?

Inschrijven