Schatgravers van persoonlijk leiderschap

Wij brengen persoonlijk leiderschap naar het oppervlak. Zodat jij niet alleen jezelf in beweging brengt, maar ook de mensen om je heen.

Leiderschapsprogramma’s

Professioneel en persoonlijk leiderschap

Weten wie je bent. Wat je wilt. En dat inzetten in het voordeel van anderen. Dat is de basis van leiderschap. Daarom focussen onze leiderschapsprogramma’s op bewustwording: van je gedrag, kwaliteiten en overtuigingen. Zo ontstaat zelfvertrouwen. En daaruit zelfsturing en groei.

Jouw groei, en die van je organisatie

Als je weet wie je bent en wat je wilt, kun je ook anderen bewust maken en motiveren. Zo gaat jouw groei hand in hand met de groei van je organisatie. Omgekeerd zijn onze programma’s ook een uitstekende manier om je organisatie te laten groeien door je medewerkers te laten groeien.

Onze leiderschapsprogramma’s zijn niet alleen beschikbaar voor bedrijven en organisaties, maar ook via open inschrijving.

In2coaching Roderick Cursus 6 Klein

Leiderschapsprogramma's

Concrete handvatten om blijvend te groeien

Leiderschap begint met persoonlijk inzicht. En dat begint met het herkennen van je karakter, je persoonlijke gedragingen, gevoelens en emoties. Wanneer ontstaat bij jou bijvoorbeeld weerstand? Met dit soort vragen gaan we actief aan de slag. 

Erkenning en verandering

Na het herkennen volgt het erkennen: acceptatie van jezelf. Wie zichzelf accepteert, kan zichzelf veranderen. Wat zou je anders willen? Denk aan gevoel, houding en gedrag. Verandering daarin verwezenlijken we door concreet te zijn, niet vaag. En proactief, niet afwachtend.

Leiden, maar ook begeleiden

In ons leiderschapsprogramma maak je jezelf ook effectieve communicatie- en coachtechnieken eigen. Want leiderschap is niet alleen leiden, maar ook begeleiden. Het programma is succesvol wanneer verandering vanuit jezelf komt. En dat straalt uit. Naar collega’s, teams en de gehele organisatie.

7 bijeenkomsten

Het programma Professioneel en persoonlijk leiderschap bestaat uit zeven bijeenkomsten. Voor maximale effectiviteit is een goede balans tussen persoonlijke begeleiding en groepsdynamiek nodig. Daarom heeft elke cursusgroep minimaal 12 en maximaal 15 deelnemers. Met In2Learning, onze exclusieve digitale leeromgeving, blijf je ook tussen de bijeenkomsten progressie boeken.

Onderwerpen

Tijdens het leiderschapsprogramma behandelen we onder andere:

 • Inzicht in eigen kwaliteiten, gedrag en communicatie
 • Omgaan met weerstand, emoties en gedragspatronen bij jezelf
 • Omgaan met weerstand, emoties en gedragspatronen bij anderen
 • Effectief beïnvloeden
 • Principes van persoonlijk inzicht
 • Zelfontwikkeling en eigenaarschap
 • Verschillende communicatie- en coachingtechnieken


Behoud jong talent en stimuleer groei

Speciaal voor organisaties die talent willen aantrekken, behouden en uitdagen bieden we een variant van ons leiderschapsprogramma gericht op young professionals. Deelnemers geven aan dat ze minder stress en meer rust en werkplezier ervaren. Zichzelf en anderen meer waarderen. En beter in het vizier hebben wat ze willen bereiken. 

Resultaatgerichte bewustwording

Ons leiderschapsprogramma voor young professionals past bijvoorbeeld goed binnen een traineeship en zorgt voor een boost in bewustwording. Niet alleen tijdens en vlak na het programma, maar ook op de lange termijn. Met als resultaat hogere effectiviteit en betrokkenheid. Waarbij deelnemers na afloop minder ondersteuning nodig hebben en veel meer in staat zijn tot zelfsturing.

Van binnen naar buiten

Net als ons programma voor professionals, werkt ook dit programma van binnen naar buiten: van persoonlijk naar professioneel leiderschap. Door bijvoorbeeld te herkennen waar bij jou weerstand ontstaat, en hiermee te leren omgaan, kun je dit ook bij de weerstand van een ander. Zelfkennis vormt zo de basis om je cirkel van invloed te vergroten en anderen te helpen bij hun ontwikkeling.

Invulling in overleg

Het programma bepalen we in overleg, zodat het optimaal aansluit bij zowel deelnemer als organisatie. Met In2Learning, onze exclusieve digitale leeromgeving, blijven deelnemers zich ook tussen de contactmomenten verder ontwikkelen. Voor programmaonderdelen kun je denken aan:

 • Persoonlijk effectiviteitsonderzoek
 • Opleidingsdagen, trainingen en interactieve sessies
 • Optionele modules: adviseren met impact, projectmanagement, competentiegerichte ontwikkeling
 • Coaching: een-op-eenbegeleiding
 • Coaching on the job: een-op-een begeleiding op de werkvloer
 • Intervisie: casusgericht ontwikkelen in kleine groepen