Schatgravers van persoonlijk leiderschap

Wij brengen persoonlijk leiderschap naar het oppervlak. Zodat jij niet alleen jezelf in beweging brengt, maar ook de mensen om je heen.

Bewust ouderschap

Verbinding vanuit persoonlijk leiderschap

Executive coach en senior opleider Roderick Timmermans heeft drie zoons, waarvan er twee zijn gediagnosticeerd met autisme en hoogbegaafdheid. Als alleenstaande vader dacht hij antwoorden te vinden in boeken, cursussen en adviezen van zorgverleners. 

Niet het gewenste effect

Roderick zag dat wat hij deed niet het gewenste effect had. Maar hoe het anders kon, wist hij niet. Roderick wilde meer verbinding met zijn kinderen. Zodat hij ook in moeilijke situaties vanuit vertrouwen in zichzelf en zijn kinderen kon blijven handelen.

Persoonlijke ontwikkeling

Dat dit uiteindelijk lukte, is het resultaat van zijn ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Die verandering leidde tot meer wederzijdse verbinding. Hierdoor kan het gezin dagelijkse uitdagingen veel makkelijker aan. De waardevolle lessen die Roderick leerde tijdens zijn ontwikkeling deelt hij met je tijdens deze cursus. Er zijn drie varianten: de cursus Bewust ouderschap, een coachingtraject en een incompanytraining.

Focus op persoonlijk leiderschap

Bewust ouderschap focust op zelfmanagement, zelfbewustzijn, zelfreflectie, zelfdiscipline en zelfsturing. Echt contact met je kind ontstaat namelijk wanneer je in verbinding staat met jezelf. Daarom moet er eerst sprake zijn van persoonlijk leiderschap. Pas dan ben je in staat om ineffectieve actie-reactiepatronen tussen jou en je kinderen te doorbreken. Deze focus op persoonlijk leiderschap onderscheidt onze aanpak van andere ouderschapscursussen.

Onderwerpen

In de cursus behandelen we onder andere:

  • Het effect van automatische actie-reactiepatronen in gedrag en communicatie
  • Persoonlijk inzicht in communicatie (verantwoordelijkheid en betrokkenheid)
  • Zelfbewustzijn, zelfreflectie en zelfsturing
  • Belemmerende patronen tussen jou en je kind
  • Voorbeelden uit de praktijk (luisteren naar je kind, helder communiceren, feedback geven) gekoppeld aan de theorie
  • Effectieve gesprekstechnieken in de praktijk
  • Omgaan met weerstand
  • Zichtbaar maken van verstoringen in gezinsrelaties (aan de hand van de systemische wetten van verbinding, ordening, de balans tussen geven en ontvangen)
In2coaching Roderick Trap 01

Bewust Ouderschap programma's

Bewust ouderschap

Vul onderstaande formulier in. Wij nemen direct contact op

In2coaching Logo